Te doen in de buurt

Fietsen en wandelen

In heel Zeeland, maar ook in de omgeving van Krabbendijke kan heerlijk gewandeld en gefietst worden. Krabbendijke ligt aan de Oosterschelde en hemelsbreed slechts 3 kilometer van de Westerschelde. Het is het smalste gedeelte van Zeeland. Langs zowel de Ooster- als Westerschelde kan buitendijks (!) gefietst en gewandeld worden. De Oosterschelde is rustig en ter hoogte van Krabbendijke is er een enorm verschil tussen eb en vloed. De Westerschelde daarentegen is drukbevaren door ’s werelds grootste schepen onderweg naar of van Antwerpen.

Strand

Zeeland staat bekend om haar mooie en schone stranden. De grootste stranden zijn te vinden in Walcheren en Noord Beveland. Vanuit Krabbendijke is het ca. een half uur rijden met de auto naar één van deze stranden. Dichterbij zijn er overigens ook strandjes in Krabbendijke (groot verschil eb/vloed), Yerseke (ca.10 km van Krabbendijke) en Wemeldinge (ca. 15 km van Krabbendijke). Daarnaast is het ook prima toeven aan de Ooster- en Westerscheldedijk.

Steden

Goes (op ca. 20 km van Krabbendijke)

Goes is een veelzijdige stad met een ruim aanbod aan winkels, gezellige terrassen, leuke restaurants en bijzondere monumenten. Daarnaast is er een prachtige stadshaven.

Bergen op Zoom (op ca. 20 km van Krabbendijke)

Bergen op Zoom heeft veel gezellige terrasjes, bijzondere winkeltjes, pittoreske steegjes en een middeleeuws stadspaleis. Maar ook een strand aan de binnenschelde. Daar zijn aan de boulevard ook leuke terrasjes en restaurantjes te vinden. Langs het Schelde-Rijnkanaal is het prachtig fietsen naar Bergen op Zoom.

Antwerpen (op ca. 45 km van Krabbendijke)

Iets meer dan een half uur rijden met de auto ligt de wereld- en havenstad Antwerpen. Antwerpen is zeker een bezoek waard. Het heeft alles wat een wereldstad dient te hebben, musea, historische gebouwen, dierentuin, terrasjes, restaurants, etc.. Vanzelfsprekend is het centrum levendig maar ook de oude haven, gelegen tegen het centrum aan, is een bezoek waard.

Yerseke (op ca. 10 km van Krabbendijke)

Het is geen stad maar zeker een bezoekje waard, het vissersdorp Yerseke. Aan de mossel- en oesterboulevard zijn de gelijknamige “zeevruchten” ruim te verkrijgen in de aan de historische oesterputten gelegen restaurants.